×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Oenighet om privatisering av omsorg

2013-03-04, Tidningenvision.se

Kommunerna ska inte tvingas privatisera äldreomsorgen. Det anser Moderaterna som därmed går emot Kristdemokraterna i frågan om att göra Lagen om valfrihetssystem obligatorisk.

Idag är det upp till kommunerna själva om man vill öppna för privata företag inom omsorgen eller sköta allt i egen regi.

Hittills har cirka 130 kommuner infört lagen om valfrihetssystem, LOV, ytterligare ett 40-tal kommuner har beslutat att göra det, medan andra utreder frågan eller har bestämt sig för att avstå.

Kristdemokraterna vill skynda på utvecklingen och har aviserat att lagstiftningen kan bli tvingande, men Moderaterna slår i partiets nya välfärdsrapport fast en annan linje.

– LOV har varit bra. Lagen har skapat bättre kvalitet och olika arbetsgivare för de som jobbar i välfärden. Men att ge möjlighet till fler val av utförare bör helst ske genom kommunala processer. Till exempel kan LOV upplevas som byråkratiskt i de minsta kommunerna, säger Anna Kinberg Batra, Moderaternas gruppledare i riksdagen.  

Moderaterna lyfter istället fram andra förändringar som man menar ska ge medborgare större eget inflytande över omsorgen. Bland annat förenklad biståndsbedömning, att äldre ska få större möjligheter att själva bestämma vad de omsorgstimmar de beviljas ska användas till.

– Förenklad biståndsbedömning ökar tillgängligheten till den hjälp man har rätt till. Men även där måste det vara upp till kommunen. De som jobbar med det vet bättre än vi lagstiftare, säger Anna Kinderg Batra.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum