×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nu växlar de upp för bättre service

2013-03-25, Tidningenvision.se

Ett mer varierat jobb. Det blev resultatet för telefonisterna när Göteborg stad bytte de traditionella telefonväxlarna mot ett stort kontaktcenter.

Flera kommuner omvandlar sina växlar till kundtjänster där man snabbt kan få svar på enklare frågor. I Göteborg invigs nu ett kontaktcenter för att ge medborgarna bättre service.

Tidigare hade sju olika förvaltningar varsin växel. Medborgare blev ofta runtkopplade och fick berätta om sitt ärende flera gånger för olika telefonister. I februari invigdes det nya kontaktcentret som innebär att det bara är ett nummer som gäller för hela staden. Här jobbar 31 personer som inte bara kopplar vidare samtal utan också svarar på enklare frågor.

– Vi kan till exempel guida folk på hemsidan, berätta vilka blanketter de ska fylla i och vad som gäller generellt i olika frågor. Frågor på individnivå får däremot handläggarna ta hand om, säger Susanne Aspbäck, servicevägledare på kontaktcentret.

När centret skulle starta fick alla som jobbade i stadens växlar söka om sina tjänster. Den nya organisationen ledde inte till några personalneddragningar men alla anställda som sökte fick inte jobb.

– Alla telefonister kom inte med eftersom det anställdes en del externa personer. De som blev kvar fick söka nya jobb eller så ordnade arbetsgivaren något annat jobb till dem.

Susanne Aspbäck har suttit med i referensgruppen när den nya organisationen skulle byggas. Hon har också varit med och startat ett nätverk genom Vision för att bevaka telefonisternas arbetsvillkor.

– Det blir en oro när man inte vet vad som kommer att hända. Vi kunde berätta vad som var på gång och medlemmarna kunde höra av sig till oss. För dem som inte kom med har vi drivit på att arbetsgivaren har ansvar att fixa något annat åt dem. Det har löst sig för de flesta, även om det handlar om tillfälliga lösningar, berättar hon.

Alla nya anställda på kontaktcentret fick gå en fyra veckors utbildning för att lära sig hur stadens olika förvaltningar är organiserade och hur det nya söksystemet fungerar. De fick också lära känna varandra eftersom
få av dem hade jobbat ihop.

– Det är en bra blandning i gruppen. Det är alltid någon som kan något om olika områden och vi lär oss av varandra, säger Susanne Aspbäck.

Konsument och medborgarservice heter den nya förvaltningen där kontaktcentret ingår. Hos förvaltningen kan man också få bland annat skuld- och konsumentrådgivning. Tanken är att konceptet med medborgarservice ska utvecklas med olika e-tjänster, till exempel ansökningar om förskoleplats, och frågor via mejl och Facebook.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum