×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Malmö vill ta bort arbetstidsförkortning

2013-03-20, Tidningenvision.se

Malmö stad vill förlänga arbetstiden för anställda i stadens centrala administration. Visions medlemmar har reagerat starkt på förslaget.

Sedan 1975 har anställda i Malmö som jobbar inom stadens centrala administration ett lokalt arbetstidsavtal som innebär att man har ledigt dagen efter Kristi Himmelfärds dag, samt två timmars förkortad arbetstid ytterligare fyra dagar under året.

Staden vill nu ta bort avtalet, som man menar är omodernt.

–Avtalet gjordes i en tid när det var fast arbetstid och det var tydligt vilka som ingick i den centrala administrationen. Det ser lite annorlunda ut i dag, säger Jan Lundin, förhandlingschef i Malmö stad.

Han syftar på att medarbetarna i dag har flextid och att det, när kommunen vuxit, blivit svårare att avgöra vilka som ingår i den centrala administrationen.

–Det handlar också om verksamheten och medborgarservicen. Här har vi ett antal tillfällen där vi inte har någon medborgarservice, fortsätter Jan Lundin.

Just nu förs diskussioner om avtalet mellan staden och de fackliga organisationerna, Vision och Saco. Jan Lundin vill inte kommentera om staden kan tänka sig någon kompensation för de anställda som skulle få förlängd arbetstid om avtalet tas bort.

Frågan har väckt starka känslor bland medlemmar i Malmö. På årmötet nyligen tog Niklas Pålsson, Visions ordförande i Malmö stad, upp förslaget om om att ta bort arbetstidsavtalet. Responsen från medlemmarna var tydlig.

–Det var ett blankt nej, säger han.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum