×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Lyckades ni kväsa Jantelagen?

2013-03-05, Tidningenvision.se

Med hjälp av en halv miljon i EU-pengar tog Nordmalings kommun krafttag mot Jantelagen under 2010 och 2011. Julia Pehrsson anställdes som projektledare. Titeln på hennes visitkort löd Jantejägare.

Var det mycket Jante i Nordmaling?

– Det var nog inte mer än på andra platser. Men vi hade en ganska bred syn på vad Jante var. Vi definierade det som snäva normer och ett otillåtande klimat. Och sådant fanns.

Men var Jante­mentaliteten verkligen ett kommunalt problem?

– När den dåvarande näringslivsutvecklaren började sin tjänst åkte hon runt och talade med många medborgare. Och många sa att det var viktigt att bekämpa Jantelagen för att få till en bra utveckling i kommunen. Det var upptakten till projektet.

Så lyckades ni kasta ut Jantementaliteten från Nordmaling?

– Det var nog ett orealistiskt mål. Men vi började komma i gång och prata om Jante på ett bra sätt. Och själva projektet i sig blev ett samtalsämne, vilket satte igång en diskussion om Jantementaliteten. Så jag tror att vi lyckades få bort en del fördomar.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum