×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Läkarsekreterare missar jämställdhetssatsning

2013-03-08, Tidningenvision.se

Västra Götalandsregionen satsar 150 miljoner kronor för att rätta till osakliga löneskillnader. Elva kvinnodominerade yrkesgrupper berörs men inte medicinska sekreterare eller tandsköterskor.

Västra Götalandsregionens lönekartläggning visar att flera kvinnodominerade yrkesgrupper har lägre löner jämfört med likvärdiga jobb där det finns flest män. 2007 gjorde regionen en liknande satsning men de kvinnodominerade grupperna ligger fortfarande efter.

Därför satsar regionen nu ytterligare 50 miljoner kronor om året i tre år för att jämna ut skillnaderna genom att ge riktade löneökningar. Elva yrkesgrupper ingår i satsningen, bland annat sjuksköterskor, logopeder och arbetsterapeuter.

–Sjuksköterskor är även denna gång den största gruppen. Satsningen gäller främst de som har medellånga högskoleutbildningar eller är första linjens chefer, säger Karin Engdahl (S), regionråd och ledamot i regionens personalutskott.

Visions stora yrkesgrupper medicinska sekreterare, vårdadministratörer och tandsköterskor får dock inga pengar ur satsningen.

–I den basvärdering som vi har gjort visade det sig inte att medicinska sekreterare och tandsköterskor låg lika mycket fel som de grupperna som nu har blivit prioriterade. Men vem vet, det kanske blir de grupperna nästa gång, säger Karin Engdahl.

Kjell Sunnerdahl, förhandlingsansvarig i Visionsavdelningen i regionen, har en viss förståelse för satsningen.

– Naturligtvis vill vi ha upp lönerna för våra yrkesgrupper också men det här är ett rent politiskt beslut. Än så länge har vi inte fått något gehör för extrapengar till tandsköterskor och läkarsekreterare, säger Kjell Sunnerdahl.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum