×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Krav för att få a-kassa kan sänkas

2013-03-04, Tidningenvision.se

Moderaterna vill slopa kravet på att den som är arbetslös måste ha arbetat för att kunna få a-kassa. Om det blir verklighet skulle de som är utan jobb kunna slippa gå på socialbidrag.

Alliansparterna är splittrade när det gäller arbetslöshetsförsäkringen. Folkpartiet driver på för en obligatorisk a-kassa men Moderaterna vill inte att staten ska ta över ansvaret. I höstas presenterade TCO en modell med en statlig grund i a-kassan som kombineras med inkomstrelaterade fackliga försäkringar.

– Konstruktionen med en allmän försäkring som man sedan bygger på med frivilliga tilläggsförsäkringar är definitivt intressant, säger Gunnar Axén (M), ordförande i utredningen och i riksdagens socialförsäkringsutskott, till Svenska Dagbladet.

Redan i dag kan man som arbetslös få ekonomiskt stöd trots att man inte är med i en a-kassa. Han man jobbat heltid får man 320 kronor per dag.

Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna samt Vänsterpartiet och Miljöpartiet vill alltså göra inkörsporten ännu bredare och även Socialdemokraterna är positiva. Den som under en period har sökt arbete ska kunna få rätt till a-kassa utan att ha haft något jobb tidigare.

– I en grundförsäkring skulle man kunna fånga upp också personer som är aktivt arbetssökande. Men det skulle kräva en förstärkt inrapportering och kontroll av sökaktiviteterna, säger Gunnar Axén, till Svenska Dagbladet.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum