×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommuner vill skaffa egna köttdjur

2013-03-25, Tidningenvision.se

Sex dalakommuner överväger att skaffa egna köttdjur. Med egna djur skulle kommunerna kunna servera närproducerat kött – utan att hamna i konflikt med lagen om offentlig upphandling.

Lagen om offentlig upphandling förbjuder kommuner att missgynna producenter på grund av avstånd. Så trots att många kommuner vill servera kött och grönsaker från närområdet är det i praktiken svårt.

I Dalarna funderar nu sex kommuner, Mora, Leksand, Gagnef, Orsa, Rättvik och Älvdalen, på en ovanlig lösning för att säkerställa att man kan servera en stor del närproducerat kött till kommunernas skolor, förskolor och äldreboenden, berättar Sveriges Radio Ekot. Tanken är att kommunerna ska äga köttdjur som betar på kommunens mark.

–Det är viktigt att tänka på vad vi stoppar i oss och att vi vet vad det är för någonting. Det kan också vara en pedagogisk grej, då barnen har tappat mycket kunskap och knappt vet var maten kommer ifrån, säger Solvei Bjur-Hedlund, kostchef i Mora kommun, till Ekot.

Kommunerna funderar på att upphandla skötseln av djuren, liksom slakt och styckning, som tjänster.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum