×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommuner kan bryta mot lagen

2013-03-21, Tidningenvision.se

Vissa kommuner, till exempel Malmö, Nynäshamn och Sollentuna, betalar hela eller delar av lönen för ungdomar som har sommarjobb på privata företag. Det kan vara olagligt enligt experter.

I Sollentuna får ungdomarna själva ordna sommarjobb i privata företag. Kommunen har inga krav på att företagen har kollektivavtal och betalar hälften av lönekostnaden.

– Det skulle jag väl säga är ett gränsfall, säger Vivi Jacobson-Libietis på avdelningen för lärande och arbetsmarknad på Sveriges Kommuner och Landsting.

Hon tror att det kan vara ett brott mot kommunallagen eftersom det gynnar enskilda företag.

Även Olle Lundin, professor i förvaltningsrätt vid Uppsala universitet, är mycket tveksam till upplägget.

– Det är väl bra att kommunerna ordnar feriejobb. Men jag skulle nog säga att det här är högst tveksamt. Man kan ju betrakta det som ett stöd till de enskilda företagen. Men det här har aldrig prövats i domstol vad jag vet, säger han.

Sollentuna har inte kontrollerat om de har rätt att betala delar av lönen för ungdomar som jobbar i privata företag. Men Marie Eklund, verksamhetschef för vuxenutbildningen och arbetslivsfrågorna, säger att kommunen har gjort en stor insats för att informera företagare om möjligheten att få subventionerad arbetskraft.

– I och med att vi gått ut stort och brett till alla företag så är det inte bara enskilda företag som gynnas, så har vi tänkt, säger hon.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum