×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommun och polis samarbetar bättre

2013-03-01, Tidningenvision.se

Kommunerna och polisen blir allt bättre på att samarbete och oftast är kommunen den drivande parten. Det framgår av en studie från Brottsförebyggande rådet, BRÅ.

För fem år sedan tog Rikspolisstyrelsen fram en nationell handlingsplan för hur det lokala brottsförebyggande arbetet skulle utvecklas. Studien från BRÅ visar att arbetet har burit frukt.

Idag bedriver cirka 250 av landets 290 kommuner lokalt brottsförebyggande arbete tillsammans med polisen. Enligt studien har parterna i större utsträckning än tidigare börjat utforma gemensamma problembilder över den lokala brottsligheten

Enligt BRÅ finns det dock mer att göra. För att brottsligheten ska minska måste kommun och polis arbeta mer kunskapsbaserat och systematiskt.

– Det saknas ofta en djupare analys kring brottsorsaker – och de analyser som finns kopplas inte alltid samman med de åtgärder man sedan arbetar med, säger Emma Patel, utredare på BRÅ, i ett pressmeddelande.

Studien visar också att det ofta är kommunerna som är drivande parten i samarbetet. Polischeferna anser många gånger att det saknas resurser för att kunna satsa fullt ut på det lokala samarbetet.

 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum