×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Industrifacken sa nej till medlarnas bud

2013-03-18, Tidningenvision.se

Medlarnas bud låg på 5,5 procent på tre år plus en halv procent i en pott till arbetstidsförkortning. I helgen sa samtliga fackförbund inom industrin nej.

Facken inom industrin hade krävt 2,8 procents löneökning på ett år, rätt till deltidspension och en månads utökad föräldralön, alltså pengar arbetsgivaren betalar ut under tiden man är föräldraledig. Arbetsgivarsidans bud låg avsevärt lägre, 4,5 procents löneökning under en treårsperiod.

Eftersom parterna inte kommit överens har medlare kallats in.

Medlarnas bud var på 5,5 procent under tre år samt en halv procent som avsätts för olika former av arbetstidsförkortningar, exempelvis deltidspension.

­–Medlarna motiverar sitt förslag med att lågkonjunktur kommer att råda under hela avtalsperioden, men den bedömningen delar inte vi, säger fackförbundet Unionens ordförande Cecilia Fahlberg i ett pressmeddelande. Unionen organiserar tjänstemän inom industrin.

Löneökningarna inom industrin är viktiga för att det traditionellt förhandlas först och sätter det så kallade märket, som blivit en form av norm för löneökningar inom övriga delar av arbetsmarknaden. Vision har kritiserat denna norm som man anser cementerar löneskillnader mellan den mansdominerade industrin och den kvinnodominerade offentliga sektorn.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum