×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hårda krav för att få lägenhet

2013-03-11, Tidningenvision.se

Åtta av tio kommunala bostadsbolag ställer särskilda krav på sina hyresgäster, till exempel att de ska ha fast arbete och en viss inkomst. Detta trots att allmännyttan enligt lag har ett samhällsansvar.

En enkät som Ekot gjort visar att 82 procent av de kommunala bostadsbolagen ställer krav på sina hyresgäster. 18 procent kräver fast jobb, 46,5 procent en viss inkomstnivå, 30 procent referenser, 60, 5 procent kräver att man inte ska ha betalningsanmärkningar och 3 procent kollar belastningsregistret.

Allmännyttan har enligt lag ett särskilt samhällsansvar att ge invånarna tak över huvudet.

- De utesluter jättestora grupper från att få någon chans att få ett förstahandskontrakt, säger Barbro Engman, Hyresgästföreningens ordförande, till Ekot.

Faluns bostadsbolag Kopparstaden ställer krav på både referenser och en viss lägsta inkomstnivå.

- Vi ställer kraven för att människorna ska ha en hyra som ligger i paritet med den inkomst man har. Det ger oss en trygghet i att de som bor hos oss kan betala sin hyra, säger Elke Herbst, marknadschef på Kopparstaden till radion.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum