×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Handikappade glöms bort i folkhälsoarbetet

2013-03-15, Tidningenvision.se

Kommunerna måste bli bättre på att förebygga ohälsa hos personer med funktionsnedsättning. Det anser Folkhälsoinstitutet som undersökt villkor och hälsa för funktionsnedsatta.

Det är tio gånger vanligare med dålig hälsa bland personer med funktionsnedsättning. 20 procent av dem, jämfört med 2 procent i befolkningen totalt, anser att deras allmänna hälsotillstånd är dåligt eller mycket dåligt. Det konstaterar Statens folkhälsoinstitut i en rapport till regeringen.

Folkhälsoinstitutet framhåller att ohälsan inte beror på funktionsnedsättningen i sig, utan troligtvis kan förklaras av livsvillkor och levnadsvanor som går att påverka, till exempel att arbetslösheten och ekonomin är sämre bland personer med funktionsnedsättning.

Folkhälsoinstitutet anser att kommunerna måste göra mer för att förebygga ohälsa bland personer med funktionsnedsättning. Stödet måste bli bättre, inte minst när det gäller barns möjligheter att fullfölja sin skolgång.

– Det skulle vara en oerhört betydelsefull insats då vi vet att utbildning är en av de viktigaste faktorerna för bättre hälsa, säger generaldirektör Sarah Wamala i en kommentar till rapporten.

En enkät till kommunerna visar att drygt hälften av kommunerna gör riktade insatser för att påverka levnadsvanorna bland personer med funktionsnedsättning. Knappt var fjärde kommun, 23 procent, uppger att de i hög grad inkluderar personer med funktionsnedsättning i sitt folkhälsoarbete.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum