×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fyra av tio positiva till att sälja fastigheter

2013-03-21, Tidningenvision.se

Fyra av tio kommunalråd kan tänka sig att sälja kommunala fastigheter till externa ägare. Totalt är marknaden värd 870 miljarder kronor.

Tidningen Dagens Samhälle har frågat samtliga kommun- och landstingsordföranden i landet om de kan tänka sig att sälja delar av sitt fastighetsbestånd. Fyra av tio svara ja och sex av tio har fått förfrågningar från externa aktörer att sälja.

Enligt tidningen är det först på senare år som intresset för offentligt ägda verksamhetsfastigheter, så kallade samhällsfastigheter, tagit fart. Startskottet var 2007 då Härnösand sålde 43 fastigheter.

Hittills är det få kommuner som sålt fastigheter till privata företag men enligt Dagens Samhälle förutspår branschexperter en boom.

Kommunerna anger flera skäl till att det kan vara bra att sälja. Det kan vara för att få loss pengar eller hitta nya ägare med idéer för att förvalta fastigheterna, till exempel när det gäller hållbara miljö- och klimatlösningar. Nackdelen som nämns är att kommunen kan hamna i känsliga lägen om man inte har kontroll över fastigheterna. Till exempel om man sitter fast i långa hyreskontrakt med externa ägare och årskullar i skolorna blir större eller mindre.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum