×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Företaget medger brister i avtalet

2013-03-20, Tidningenvision.se

Conscriptors vd Henric Carlsson medger att det finns otydligheter i avtalet som han tycker kan bli bättre.

Företaget bildades 2006 och ni skriver kollektivavtal först nu. Varför har det dröjt så länge?

– Det beror på att vi inte har vuxit kraftigt förrän på senare år. Rätt eller fel, men vi har haft fokus på annat. Sedan fick vi önskemål om kollektivavtal från personalen och då beslutade ledningsgruppen att genomföra en anonym enkät som visade att knappt 70 procent av de anställda ville ha ett avtal. Eftersom de allra flesta ville det, så skulle det vara dåligt ledarskap om vi inte tog till oss det.

Är du nöjd med avtalet?

– Jag tycker att det är bra att vi har fått ett arbetsplatsspecifikt centralt avtal. Absolut finns det saker som kan bli bättre. Det finns otydligheter kring några frågor som man inte vet hur man ska tolka. Även om vi hade ambitionen att teckna det allra bästa avtalet är det orimligt att tro att vi träffar helt rätt första gången.

Conscriptors arbetsvillkor beskrivs i hårda ordalag av personer med erfarenhet av att jobba hos er. Hur kommer det sig?

– Jag tror att vi kan bli bättre men att vi skulle vara en förfärlig arbetsplats känner jag inte igen. Jag får annan återkoppling. Och vi lyssnar på kritik.

Grundlönen baseras på att man ska skriva 18 500 rader per månad. Hur har ni kommit fram till den siffran?

– Den bygger på historiska tal, på vad som har producerats under senare år. Men det är inte något absolut tal, om man får tekniska problem eller har krångliga kunder ska man ta upp det med sin teamledare och då finns det andra ersättningar som man kan få.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum