×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fel att nobba leverantörer från skatteparadis

2013-03-18, Tidningenvision.se

Kalmar kommuns upphandlingspolicy strider mot lagen, anser Konkurrensverket.

”Våra leverantörer får ej ha någon koppling till företag baserade i så kallade skatteparadis”. Så står i den uppförandekod alla anbudsgivare måste underteckna.

Kalmar kommuns motivering till kravet är att kommunen har ett ansvar för att skattebetalarnas pengar används på ett ansvarsfullt sätt. Dessutom, menar kommunen, får bolag med kopplingar till skatteparadis en otillbörlig fördel som snedvrider konkurrensen.

Men Konkurrensverket anser att policyn strider mot upphandlingslagarna. En kommun får visserligen ställa sociala krav och miljökrav på de varor och tjänster man köper, men med Kalmars upphandlingspolicy begränsas leverantörers faktiska möjligheter att delta i upphandlingar,  skriver Konkurrensverket.

Problemet är bland annat att det är svårt att definiera vad som menas med att bolag har kopplingar till skatteparadis. Enligt Konkurrensverket är Kalmars skrivning varken klar, precis eller otvetydig. Därmed är kraven inte förenliga med principerna om öppenhet och likabehandling, anser Konkurrensverket.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum