×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Färre bemannade bibliotek

2013-03-19, Tidningenvision.se

Kommunerna fortsätter att lägga ned biblioteksfilialer. De senaste fyra åren har totalt 65 filialer stängt.

Antalet biblioteksfilialer i Sverige har sedan 2009 minskat från 970 till 905, visar Kungliga Bibliotekets preliminära statistik över folkbiblioteken i Sverige.

I de flesta fall handlar det om bibliotek som samtidigt fungerar som skolbibliotek. Totalt har antalet så kallade integrerade folk- och skolbibliotek minskat från 490 till 439 på fyra år.

I takt med att filialerna blir färre ökar istället så kallade övriga utlåningsställen. Det kan till exempel vara äldreboenden där bibliotek deponerar böcker, utan att ha personal på plats som hjälper låntagarna.

När det gäller antalet anställda är det jämfört med åren innan i stort sett oförändrat. Andelen bibliotekarier fortsätter dock att öka något samtidigt som det blir färre assistenter och annan personal på biblioteken.

De bibliotek som har fler anställda än riksgenomsnittet har också bäst verksamhetstal (utlåning, aktiva låntagare med mera) konstaterar Kungliga biblioteket.

Flest antal anställda i förhållande till kommunens storlek har biblioteken i Örkelljunga, Bjurholm, Dorotea och Emmaboda.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum