×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Expresstempo när förvaltningar slås samman

2013-03-28, Tidningenvision.se

13 förvaltningar i Region Skåne ska bli tre. Vision är försiktigt positiva till förändringen som sker i raketfart.

Förslaget från regiondirektören Jonas Rastad blev känt i februari och efter påsk ska beslutet tas. Annonser för chefer till de nya förvaltningarna är redan ute och den 1 maj ska den nya organisationen vara på fötter. Förhoppningen är att den nya indelningen ska öka samarbetet mellan sjukhusen, och även mellan sjukhus och primärvård.

Mari Sivernäs, vice avdelningsordförande för Vision i Region Skåne, tycker att det är svårt att ha en tydlig åsikt om vad den nya organisationen innebär för de anställda.
–Det är både och. Det kan bli bra, det blir kortare beslutsvägar. Men allting har gått väldigt fort, så det är svårt att veta.

På de berörda förvaltningarna arbetar många Visionmedlemmar, ekonomer, personalvetare, assistenter och anställda som arbetar med kommunikation. Hur framtiden kommer att se ut för dem är osäkert. Än vet man inte om det kommer att bli övertalighet, och i så fall för vilka yrkesgrupper. Man vet inte heller om några anställda kommer att tvingas flytta geografiskt. Klart är dock att det inte kommer att bli en centralisering till tre platser.

I dag har alla sjukhus i Skåne samt regionövergripande psykiatri, habilitering, labmedicin och primärvård varsin förvaltning. I den nya indelningen blir universitetssjukhuset i Lund/Malmö en enhet, och övriga Skåne delas i en östlig och en västlig del.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum