×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Byggstrejk skjuts upp

2013-03-18, Tidningenvision.se

Det blir ingen strejk i byggsektorn i morgon. Medlingsinstitutet tar till ovanliga tvångsmedel och skjuter upp strejkvarslen i två veckor.

Fackförbundet Byggnads stridsåtgärder som omfattar 2800 medlemmar på 160 byggarbetsplatser skulle ha trätt i kraft i morgon. Nu blir strejken av tidigast om två veckor.

Det är Medlingsinstitutet som på begäran av medlarna har beslutat att stridsåtgärderna ska skjutas upp i två veckor. Orsaken är att medlarna har bedömt att de behöver mer tid för att nå en lösning. Beslutet gäller både Byggnads strejk och arbetgivarnas, Sveriges Byggindustriers, lockout.

Byggnads sade igår nej till ett bud från medlarna. Ett av fackförbundets krav är att huvudentreprenörer ska ha ansvar för att underentreprenörer följer de kollektivavtal som gäller på en arbetsplats.

–Vi tolkar medlingsinstitutets beslut som att de har tagit till sig av vår kritik och att frågan om huvudentreprenörers ansvar nu äntligen tas på allvar, säger Byggnads ordförande Johan Lindholm i ett pressmeddelande.

Rätten för Medlingsinstitutet att skjuta upp varsel om stridsåtgärder är sedan år 2000 reglerad i Medbestämmandelagen, MBL. Det här är fjärde gången Medlingsinstitutet använder sig av möjligheten.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum