×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bostadsbrist tynger socialtjänsten

2013-03-13, Tidningenvision.se

Flera av landets socialtjänster tvingas lägga allt mer resurser på att hjälp folk utan social problematik att hitta bostad. Orsaken är brist på hyresrätter.

Socialkontor runt om i landet får ta emot alltfler samtal från personer som inte hittar någonstans att bo, rapporterar Sveriges Radios Ekot. Det handlar om personer som egentligen inte har någon social problematik men som snabbt behöver tak över huvudet. Det handlar ofta unga, utförsäkrade från a-kassan som inte har råd att behålla villan och personer som har separerat.

Sverker Östberg vid socialtjänsten i Jönköping säger till Ekot att kommunen har fått en ny roll under senare år och i viss mån måste agera som en bostadsförmedling.

–Det stjäl resurser från det sociala arbetet. Det är bättre att vi får jobba med sådant som vi är utbildade till, säger han.

Sverker Östberg säger att den främsta orsaken i Jönköping är att det finns för få lägenheter. En annan orsak är att bostadsbolagen har en allt striktare uthyrningspolicy med hårdare krav på de som söker bostad.

Ekot har ringt runt till flera kommuner som beskriver samma sak, bland andra Umeå, Karlstad, Hudiksvall och Haninge.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum