×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bättre upphandlingar kan spara miljarder

2013-03-05, Tidningenvision.se

Den offentliga sektorn skulle kunna spara mycket pengar på att göra bättre och effektivare upphandlingar. Det slår Upphandlingsutredningen fast i sitt betänkande som lämnades till regeringen i dag.

Varje år upphandlar den offentliga sektorn varor och tjänster för 550 till 600 miljarder kronor. Trots det saknar många myndigheter, bland annat kommuner och landsting, strategier och lägger inte tillräckliga resurser på att ställa kvalitetskrav och göra uppföljningar. Det visar Upphandlingsutredningen som blev klar i dag.

–Vi har begränsade kunskaper om vad offentlig sektor köper och hur mycket man köper för. Det försvårar styrningen av den offentliga upphandlingen men samtidigt finns en stor potential för både besparingar och kvalitetsförbättringar, säger utredaren Anders Wijkman.

Utredningen visar också att lagstiftningen upplevs som krånglig och att upphandlingsförfarandena driver upp kostnaderna. Anders Wijkman anser därför att det behövs en nationell handlingsplan för goda offentliga affärer, kompetenssatsningar och en ny struktur för överklaganden.

Han vill också höja gränsen för direktupphandling, det vill säga hur mycket myndigheter får köpa för utan att ta in några anbud, från knappt 300 000 till 600 000 kronor.

Vision, som organiserar många upphandlare och inköpare i kommuner och landsting, välkomnar utredningens förslag att utveckla tydligare strategier för den offentliga upphandlingen.

–Upphandlingsutredningens förslag om en kompetenshöjning genom en akademisk utbildning för upphandlare är bra. Men lika viktigt är att ge upphandlare tid och förutsättningar att genomföra kvalitetsuppföljningar av upphandlingarna, säger Annika Strandhäll, förbundsordförande i Vision.

Hon vill också öka möjligheterna att ställa etiska och sociala krav vid upphandlingen för att bidra till rättvisa villkor och bättre miljö.

 

 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum