×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Avhopp skapar oro på assistansföretag

2013-03-18, Tidningenvision.se

En konflikt mellan ägarna på assistansföretaget Jevia påverkade arbetsmiljön så mycket att skyddsombudet under en dag stängde kontoret. Nu har ledningen kopplat in företagshälsovården och tillsatt en ny operativ chef.

– Det är bekymmersamt att oenigheten bland ägarna i styrelsen drabbar tjänstemännen. Man måste veta vem som är ens chef och säkerställa arbetsmiljön, säger Elisabeth Johansson, ombudsman och regionalt skyddsombud i Vision, som företräder medlemmar på Jevia.

Assistansföretaget, som har sitt kontor i Köping, har cirka 300 assistenter samt ett tiotal administratörer. Oron på kontoret hänger ihop med att tre personer i ledningen, varav den ena är en av grundarna, har sagt upp sig och slutat. Enligt en intervju i Bärgslagsbladet med en av de avhoppade handlar oenigheten om olika värderingar och inställning till företagets expansion. Situationen kompliceras ytterligare av att de kvarvarande styrelseledamöterna inte har tillgång till alla bolagets handlingar.

Ovissheten om verksamhetsansvaret ledde till så dålig psykosocial arbetsmiljö att Kommunals skyddsombud i förra veckan beslöt stänga arbetsplatsen för en dag.

– Personalen har farit illa. Samtidigt tar de ett otroligt stort ansvar för att kunderna inte ska drabbas. Vårt krav har varit att arbetsmiljön ska säkerställas, säger Elisabeth Johansson, som hoppas att de åtgärder som ledningen nu vidtagit ska leda till en förbättring.

– Nu har man tillgång till företagshälsovård. Det är positivt. Och man har tydliggjort vem som gör vad på företaget och tillsatt en tillförordnad operativ chef. Det känns ändå som att man är på rätt väg, säger Elisabeth Johansson.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum