×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Registrering av dementa fortsätter - trots förbud

2013-03-18, Tidningenvision.se

Att registrera dementa i så kallade kvalitetsregister är inte tillåtet - eftersom den demente inte kan ge sin tillåtelse. Det slog Datainspektionen fast 2011. Men registreringarna i kommunerna fortsätter, visar en granskning.

Det finns kvalitetsregister för ett stort antal sjukdomar och diagnoser. Registren finns för att jämföra och utvärdera olika vårdinsatser. Även för demenssjuka finns ett sådant nationellt kvalitetsregister. För att ens uppgifter ska föras in ett register måste man gett sitt medgivande .

För 1,5 år sedan slog dock Datainspektionen fast att det bryter mot lagen att registrera dementa, eftersom den demente själv inte kan ta ställning till om han/hon vill vara med i registret. En uppföljning som Datainspektionen gjort av tre kommuner, Uppsala, Umeå och Älvsbyn, visar dock att alla tre har fortsatt att registrera dementa.

–Därför förelägger vi nu de tre kommunerna att sluta registrera sådana uppgifter. Dessutom får de inte använda uppgifter om dementa som redan samlats in, säger Victoria Söderqvist på Datainspektionen.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum