×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Visions medlemmar neutrala i energikonflikt

2013-05-17, Tidningenvision.se

Natten mellan måndag och tisdag kan fackförbundet SEKO:s konfliktvarsel på de kommunala energibolagen bryta ut. Visions medlemmar på arbetsplatserna uppmanas hålla sig neutrala.

Förhandlingarna om ett nytt löneavtal mellan facken och arbetsgivarorganisationen KFS på de kommunala energibolagen drar fortfarande ut på tiden. Nyligen varslade fackförbundet SEKO om blockad som ska träda i kraft natten mellan måndag och tisdag i nästa vecka.

Varslet innebär bland annat att inga inkopplingar av tillfälliga elanläggningar eller ledningsutsättningsarbete får göras. Övertidsarbete, nyanställningar och inhyrning av arbetskraft sätts också i blockad.

Vision uppmanar nu sina medlemmar att förhålla sig neutrala i konflikten. Om arbetsgivaren vill att Visions medlemmar ska ta över arbetsuppgifter från SEKO-medlemmar som de normalt inte gör har de enligt lag rätt att förhålla sig neutrala i konflikten.

– Men säg inte nej direkt. Hänvisa till din rätt att vara neutral och be om att få kontakta Vision för att rådgöra i frågan, säger Jan-Olov Olsson, ombudsman på Vision.

Om medlemmarna normalt utför arbetsuppgifter som omfattas av blockaden ska de göra dem även i fortsättningen.

– Om det uppstår tveksamheter ska man kontakta Visions företrädare på arbetsplatsen eller Vision Direkt och diskutera hur man ska göra.

Visions nya avtal med KFS skulle ha varit klart sista mars, med undantag för Trafikavtalet som löper ut sista maj. Den varslade konflikten gör nu att avtalet kan dröja ytterligare. Vision, Ledarna och SACO-förbunden förhandlar fortfarande. Även andra branschavtal med KFS kan komma att försens ytterligare på grund av SEKOs varsel.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum