×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision kräver skadestånd för oklar uppsägning

2013-05-15, Tidningenvision.se

Under en häftig diskussion på jobbet uppfattade Visionmedlemmen att hon blev uppsagd, något som arbetsgivaren senare har förnekat. Visions stämmer nu arbetsgivaren och kräver skadestånd.

Medlemmen jobbade som administratör i ett omsorgsföretag men hennes lön finansierades med bidrag från Arbetsförmedlingen.  I november förra året uppstod en upprörd diskussion mellan medlemmen och arbetsgivaren om innestående semesterdagar.

Medlemmen uppfattade det som att hon blev uppsagd och blev ombedd att lämna ifrån sig nycklarna till arbetsplatsen. I en följande mejlväxling framgår det enligt Vision tydligt att medlemmen uppfattade sig som uppsagd. Hon begärde bland annat ett skriftligt uppsägningsbesked.

Arbetsgivaren hävdar å sin sida enligt facket att medlemmen sade upp sig själv.

Enligt Visions jurist Mikael Ruukel är det enligt rättspraxis arbetsgivarens ansvar att reda ut eventuella oklarheter rörande uppsägningen. Om arbetsgivaren inte uppfyller det kravet anses den anställde vara uppsagd av arbetsgivaren.

–Antingen har arbetsgivaren sagt upp medlemmen eller så har det uppstått en oklar situation som arbetsgivaren är skyldig att reda ut. Under alla omständigheter har medlemmen sagts upp utan saklig grund, säger Visions jurist Mikael Ruukel.

Vision stämmer företaget till tingsrätten och kräver ett skadestånd på 125 000 kronor plus ersättning för förlorad lön och semesterersättning.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum