×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tjänstemän lämnar toppstyrd förvaltning

2013-05-14, Tidningenvision.se

Tjänstemän på stadsbyggnadsförvaltningen i Solna flyr arbetsplatsen. Fler än hälften av de anställda på plan- och byggavdelning har sagt upp sig sedan december.

Ett stort antal tjänster står vakanta på plan- och byggavdelningen i Solna. Bland annat har stadsarkitekten, avdelningschefen och flera planarkitekter slutat. Anledningarna till avhoppen är flera men enligt tjänstemän som uttalat sig anonymt i Lokaltidningen Mitt i Solna handlar det bland om en toppstyrning där man upplever att man inte får respekt för sin yrkeskunskap.

Både Vision och fackförbundet Sveriges Arkitekter har meddelat ledningen att man är oroliga för arbetssituationen.  Frågan har också tagits upp på förvaltningens arbetsmiljökommitté.

Nyligen har dock en ny plan- och byggchef och en tillförordnad förvaltningschef tillsatts. Carin Wihlke, Visionombud på förvaltningen, hoppas att man nu ska få svar på de frågor som väckts.

Turbulensen påverkar också andra delar av stadsbyggnadsförvaltningen.

–Det är stor risk att utvecklingsarbeten bromsas upp även på närliggande avdelningar, säger Carin Wihlke.

Även den relativt nya plan- och bygglagen har påverkat arbetssituationen på förvaltningen. Byggärendena ska gå fortare än tidigare, vilket framförallt pressar bygglovshandläggarna.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum