×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Svart på vitt om landstingsvärlden

2013-05-28, Tidningenvision.se

Deadline närmar sig och pulsen är på uppåtgående för Mikael Bergström, redaktör för personaltidningen i Landstinget Jönköpings län.

Fakta

Ålder: 56 år.

Yrke: Redaktör.

Arbetsplats: Landstinget Jönköpings län.

Lön: 31 000 kr/mån.

Fritid: Spelar badminton och renoverar sommar­stugan.

Vad gör du just nu?

– De senaste dagarna har jag gjort flera intervjuer, nu är det dags att skriva. Dessutom fick jag just reda på att två intervjupersoner har hoppat av så nu måste jag hitta alternativ.

Vad innehåller nästa Pulsen?

– En artikel om Eksjö vårdcentral där man arbetar på ett nytt sätt med svåra sår och ett reportage om ett team på kvinnokliniken som jobbar med cancer. Och i kväll ska jag besöka en akutmottagning.

Blir det en bra tidning?

– Jag har gjort bättre men den blir helt okej. Vårt landsting har nominerats till Guldskalpellen, ett pris som tidningen Dagens Medicin delar ut för bästa förändringsarbete. Om vi får priset vore det roligt att få med det i tidningen.

Skriver du allt själv?

– Det mesta, men jag är inte helt ensam. Jag har hjälp av en fotograf, en redigerare och en redaktionsgrupp som är med och planerar.

Har ni artiklar som är kritiska mot ledningen?

– Svår fråga. Jag skulle inte dra mig för att ta in en kritisk artikel, men de anställda är ganska försiktiga. Nyligen hade vi en debattartikel om prioriteringar i vården, om att den som skriker mest får mest vård. Den var säkert inte populär i landstingsledningen, men jag har inte hört ett ljud.

Hur ser drömnyheten ut?

– Jag skrev om en forskargrupp som arbetade med tjocktarmscancer och hittat en biomarkör som gör att man kan avgöra risken för att en person ska få cancer. Det var helt okänt för mig.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum