×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Störst lyft för tekniska chefer

2013-05-13, Tidningenvision.se

Enhetschefer inom de tekniska verksamheterna och ingenjörer är bland de grupper som haft störst löneökningar under de senaste tre åren. Det visar ny statistik från kommunerna.

Konkurrensen om erfarna ingenjörer och tekniker är stor. Det märks inte minst i kommunerna. I en undersökning som Tidningen Vision gjorde för ett och ett halvt år sedan svarade hälften av kommunerna att just de yrkesgrupperna var svårast att rekrytera.

Den hårda konkurrensen visar sig också i den senaste lönestatistiken från Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Tidningen Vision har granskat medianlönerna i 53 yrken där förbundet har många medlemmar.

Under de tre senaste åren har lönerna ökat mest för enhetschefer på det tekniska området. Medianlönen har ökat från 32 382 kronor i månanden till 37 000. En ökning med drygt 4 600 kronor eller 14,3 procent.

Bland de tio jobben med den bästa löneutvecklingen är fem ingenjörer eller chefer inom det tekniska området. Andra yrken med bättre löneutveckling är enhetschefer inom funktionshinder, upphandlare och IT-administratörer.

Skellefteå är en av kommunerna som känner av den hårda konkurrensen på teknikområdet och som därför satsat på att höja lönerna.

– För att kunna behålla våra enhetschefer har vi gjort en strategisk prioritering inom det löneutrymme vi har under de tre senaste åren, säger Hans Andersson, teknisk chef.

Han säger att satsningen beror dels på att lönerna för de tekniska enhetscheferna har varit alldeles för låga, dels för att den underställda personalen nästan har kommit ikapp enhetscheferna lönemässigt.

– Vi vill lyfta enhetscheferna och tydliggöra att de gör ett värdefullt arbete och sedan är det naturligtvis också för att kunna rekrytera kompetenta enhetschefer i framtiden, säger han.

Peter Edlund är enhetschef på Tuvans avloppsreningsverk och  biogasanläggningen i Skellefteå och tjänar 30 440 kronor i månaden. När han började för sex år sedan fick han 25 000 kronor.

Han vill dela upp lönen i två delar: hur man individuellt utför sitt arbete samt tjänstens innehåll och ansvar. Han tycker att man ska kunna få rejält påökt om man gör ett bra jobb.

– Men det finns inte pengar för att fullfölja de satsningar man pratar om. Man har gjort ett försök att rätta till lönerna men det är fortfarande en bit kvar, säger han.

Hur mycket borde du tjäna?

– Den här tjänsten bör ligga på mellan 32 000 och 38 000 kronor med det ansvar vi har. Sen får den individuella prestationen avgöra vilken lön just du ska ha, säger Peter Edlund.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum