×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Socialtjänsten slarvar med surfplattor

2013-05-16, Tidningenvision.se

Datainspektionen har gjort en granskning av hur socialnämnderna använder surfplattor. Undersökningen visar att det finns brister i hanteringen av känsliga personuppgifter.

Datainspektionen har undersökt hur socialnämnderna i Halmstad, Järfälla och Norrköping använder surfplattor i sin verksamhet. Granskningen visar att kommunerna slarvar med att bedöma riskerna i hanteringen av känsliga personuppgifter på surfplattor.

– Det saknas instruktioner till användarna om vad de får och inte får använda surfplattan till. Det gör gränsen suddig mellan att använda surfplattan privat eller som ett jobbverktyg, säger Ingela Alverfors, jurist på Datainspektionen, i ett pressmeddelande.

Socialnämnderna måste dessutom bland annat ta fram funktioner för att användarna säkert ska kunna hantera integritetskänsliga personuppgifter i öppna nätverk. De måste också kryptera känsliga uppgifter som lagras på mobila enheter.

Alla tre nämnderna måste också skärpa rutinerna vid inloggningar, till exempel med engångslösenord eller e-legitimation.

Socialnämnden i Järfälla måste också ta fram rutiner för regelbunden logguppföljning så att den personuppgiftsansvarige på myndigheten i efterhand kan kontrollera vem eller vilka som haft tillgång till uppgifterna.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum