×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Socialtjänst får kritik av Justitieombudsmannen

2013-05-07, Tidningenvision.se

JO kritiserar Östermalms stadsdelsnämnd i Stockholm. Orsaken är att alla som ansöker om försörjningsstöd får fylla i en blankett som ger socialtjänsten stor frihet att inhämta känsliga uppgifter.

En privatperson anmälde stadsdelsförvaltningen till JO för att man rutinmässigt kräver att de som söker försörjningsstöd låter handläggarna inhämta uppgifter om dem hos vissa myndigheter och organisationer.

JO kritiserar nu stadsdelen och anser att agerandet är olämpligt. Insatserna ska genomföras tillsammans med den sökande och uppgifterna som behövs ska i första hand inhämtas från den som söker stödet. Om de som söker bidrag inte vill att socialtjänsten kontrollerar vissa saker ska man ha rätt att säga nej och eventuellt dra tillbaka sin ansökan.

Även om det står på blanketten att socialtjänsten hämtar in uppgifter vid behov gör medgivandet att handläggarna kan begära in fler uppgifter än nödvändigt för att göra en utredning. JO tycker därför att det är olämpligt att förvaltningen får rätt att fritt ta kontakt med ett antal myndigheter.

JO kommer också att skicka sitt beslut till Stockholms stads juridiska avdelning eftersom liknande ansökningsblanketter troligen förekommer på flera förvaltningar.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum