×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Socialjouren i Nacka svarar på nätet

2013-05-08, Tidningenvision.se

Socialjouren i Nacka har börjat jobba på ett nytt sätt. Numera svarar man inte bara i telefon, utan hjälper även den som vill ställa frågor om allt från äldre- och missbruksvård till hur man söker bistånd via kommunens hemsida.

Vad gör man om man lever med en person som spelar bort hela lönen så att inget finns kvar till mat till barnen? Eller jobbar på ett äldreboende där cheferna låter gamlingar ligga och dö, ensamma och rädda? Eller är en frånskild pappa och har barn som inte vill träffa en, kanske för att mamma snackar skit om en? Det är några av de frågor som socialjouren i Nacka svarat på. Det är sex socialsekreterare som gör sitt bästa för att svara på alla frågor, som kan ställas anonymt via ett krypterat formulär som finns på Nacka kommuns hemsida. Tjänsten öppnade den 22 april och hittills har runt 20 frågor kommit in.

– Det har fungerat väldigt bra. Personalen tycker att det känns spännande. Det är många frågor som rör saker som vi vanligen inte jobbar med, säger Inger Stenlund, chef för socialjouren i Nacka kommun.

Ambitionen är att frågeställaren ska få svar inom fem arbetsdagar, men eftersom personalen svarar på frågorna parallellt med att svara i telefon på socialjouren kan det ibland dröja längre om många akuta ärenden dyker upp. Tanken är att frågorna och svaren även ska fungera som en fakta- och kunskapsbank för andra som söker information på nätet, vilket blivit resultatet när Malmö stad startade tjänsten ”Soc-tanter på nätet” för en tid sedan.

– Merparten av de som ställde frågorna till Malmö stad bodde inte i kommunen. Det vi kunnat se under den korta tid vi varit igång är att de flesta frågorna kommer från Nacka eller Tyresö kommun, som vi samarbetar med.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum