×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sekretessbelagda uppgifter faxades fel

2013-05-22, Tidningenvision.se

Fax med sekretessbelagda uppgifter från en enhet i Malmö stad skickades fel – och hamnade hos en bilverkstad.

Det var fax med känsliga uppgifter i familjeutredningar som en bilverkstad i Svedala tog emot från Malmö stad under gårdagen. Trots att utredningarna är sekretessbelagda kunde alltså hela personalstyrkan på bilverkstaden ta del av dem, skriver Skånska Dagbladet.

– Det här är oerhört beklagligt och ska absolut inte få hända igen. Vi måste se över hela vår arbetsgång och våra rutiner. Sekretessbelagda uppgifter måste hanteras varsamt, säger vikarierande sektionschef Therese Olin till tidningen.

Men det är inte första gången som kommunen faxar dokument till fel mottagare. Enligt Skånska Dagbladet har problemet funnits i tio års tid, och misstagen har gjorts av flera olika förvaltningar. Det är när personal ska faxa något internt som felsändningar har uppkommit. Vid interna faxmeddelanden ska inget riktnummer knappas in. Men om det ändå råkar göras går sändningen ut till ett externt faxnummer.

En avvikelserapportering om det senaste misstaget ska nu skrivas.

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum