×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sämre jobbvillkor för personer med psykisk ohälsa

2013-05-28, Tidningenvision.se

Personer som lider av oro och ångest har oftare tillfälliga anställningar än den övriga befolkningen. Det visar en ny SCB-undersökning som tagits fram av kampanjen Hjärnkoll.

Enligt SCB:s undersökning med 16 000 personer uppger sex procent att de har svår ängslan, oro eller ångest. Översatt på hela befolkningen blir det 285 000 personer. I gruppen med dessa besvär hade 16 procent tidsbegränsade anställningar jämfört med nio procent av hela befolkningen.

Studien visar också att personer med psykiska besvär i högre grad upplevde att de saknade inflytande över planeringen och arbetstempot på jobbet. Även arbetslösheten var påtagligt högre jämfört med resten av befolkningen.

Hjärnkoll, som är en kampanj som bland annat drivs av myndigheten Handisam, tror att många arbetsgivare kan göra mer för att förebygga och minska de psykiska besvären.

–Psykisk ohälsa är den vanligaste sjukskrivningsorsaken och det finns mycket att vinna på att förbättra arbetsklimatet och arbetsmiljön, säger Rickard Bracken, projektledare på Hjärnkoll, i ett pressmeddelande.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum