×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Rikslarm efter inbrott i domkyrka

2013-05-03, Tidningenvision.se

Vid ett inbrott i Västerås domkyrka i natt stals begravningsregalierna på Erik XIV:s grav. Polisen har utfärdat rikslarm.

Begravningsregalierna, en krona, ett riksäpple och en spira, som stals är tillverkade på 1500-talet med Johan III:s riksregalier som förlaga. De satt från början på Johan III:s grav i Uppsala men flyttades till Erik XIV:s grav på 1700-talet. Stölden upptäcktes i morse.

– Det var när personalen kom i morse som man upptäckte stölden, säger Johan Sköld, domkyrkokaplan i Västerås domkyrkoförsamling.

Hur förvarades begravningsregalierna, var de lätt tillgängliga?

– Nej, de satt fast på sarkofagen men hur tänker jag inte gå in på.

Kyrkan var stängd under ett antal timmar då polisen säkrade spår och förhörde personal. Johan Sköld vill inte svara på om det finns någon filmövervakning i domkyrkan.

– Säkerheten går jag inte in på men det finns ett säkerhetstänkande och ett larm, säger Johan Sköld.

Polisen har utfärdat rikslarm och Svenska kyrkan kommer att skicka ut ett pressmeddelande med bilder på föremålen som stulits. De som vet eller har sett något kommer att kunna ringa in till en tipstelefon hos polisen.

Johan Sköld säger att föremålen har ett stort affektionsvärde.

– Det är en del av vårt gemensamma kulturarv som har stulits.

Vet ni var sådana här föremål brukar ta vägen när de blir stulna, går de att sälja?

– Jag har ingen aning faktiskt, säger Johan Sköld.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum