×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Osmart av arbetsgivaren”

2013-05-30, Tidningenvision.se

Umeå kommun har inte gjort något formellt fel när klämdagarna tas bort för vissa. Men Visions arbetsmiljöexpert menar att beslutet kan ställa till skada.

I Umeå baseras inte rätten till förkortad arbetstid på något avtal mellan arbetsgivare och fackförbund. Det är ett ensidigt så kallat kontorsbeslut som arbetsgivaren fattat på egen hand.

– Arbetsgivaren gör inte något fel när den plockar bort lediga klämdagar för vissa. Utan avtal kan arbetsgivaren göra precis som den vill, konstaterar Kjell Svahn, Visions ombudsman för löner och villkor.

Carola Löfstrand, Visions arbetsmiljöexpert, menar att det ur ett hälso- och arbetsmiljöperspektiv är dåligt att låta vissa anställda få åtta extra arbetsdagar per år.

– Många socialsekreterare, oavsett om man är myndighetsutövande eller i öppenvård, har hög arbetsbelastning. Har man lediga klämdagar så har man en mer sammanhängande återhämtningsperiod.

– Nu ställer man grupper mot varandra genom att låta halva gruppen få möjlighet till bättre återhämtning. Det försämrar dessutom trivseln och splittrar gruppen. En smart arbetsgivare gör inte så här, säger hon.

 

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum