×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nike Markelius får hederspris

2013-05-03, Tidningenvision.se

Den före detta rocktrummisen Nike Markelius får Svensk socialpolitisk förenings hederspris 2013. Enligt prismotiveringen får hon utmärkelsen för att hon har gett röst åt en stor grupp människor som sällan hörs.

Varje år delar Svensk socialpolitisk förening, där bland annat Vision ingår, ut ett pris till någon som har gjort en socialpolitisk insats utöver det vanliga. Förra året gick hederspriset den före detta höjdhopparen Patrik Sjöberg som berättade om de sexuella övergrepp som han utsattes för som barn och året innan till onkologen på Karolinska sjukhuset, som tog strid för sina sjuka patienter mot socialförsäkringssystemet.

I år går priset till Nike Markelius, tidigare trummis i punkbandet Tant Strul. Hon premieras för en artikel hon skrev i Dagens Nyheter i februari i år där hon berättade om sina möten med arbetsförmedling och jobbcoacher.

I prismotiveringen står det att Markelius ”har med sin berättelse och med sin person gett röst åt en stor grupp människor som sällan hörs eller lyssnas på. ’Arbetslinjen’ har med Nike getts ytterligare ett ansikte.”

Priset delas ut på studiedagen Gatan som hem och försörjning i ABF-huset i Stockholm i den 16 maj.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum