×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Missbruksvård kan ge miljonvite

2013-05-17, Tidningenvision.se

Socialstyrelsen anser att Linköpings kommun ska betala en miljon kronor i vite för att handläggningen av missbruksvården inte är rättssäker.

Socialstyrelsen yrkar på att förvaltningsrätten ska döma ut vitet för att kommunen inte följer den gällande lagstiftningen.Dels för att handläggningen inte är rättssäker dels för att kommunen bryter mot socialtjänstlagen.

Enligt Socialstyrelsen erbjuder kommunen individuellt anpassade behandlingsinsatser utan att fatta något formellt beslut istället för att utreda, bedöma och besluta om insatserna i ett biståndsbeslut. Enligt lagen måste det finnas ett formellt beslut för att den enskilde ska kunna överklaga.

– Vi har inte något att invända mot att kommunen erbjuder förebyggande insatser som service. När det däremot gäller individuella behandlingsinsatser måste den enskilde få sina behov utredda, bedömda och få ett beslut från en tjänsteman, i de här fallen från en biståndshandläggare. Kommunen har då också en skyldighet att dokumentera och följa upp att insatsen tillgodoser den enskildes behov, säger inspektören Michaela Hecht Gunnarsson på Socialstyrelsen.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum