×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Minister vill minska brottskontroller

2013-05-23, Tidningenvision.se

Utdragen ur polisens belastningsregister har ökat lavinartat. Nu vill arbetsmarknadsministern minska arbetsgivares rätt att begära utdrag inför en anställning.

I belastningsregistret lagras allt från bötesförseelser till fängelsedomar och det blir allt vanligare att arbetsgivare kräver att få se ett utdrag. På tio år har antalet utdrag femdubblats.

Nu tillsätter arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M) en utredning som ska se över arbetsgivarnas rätt att begära utdrag, rapporterar SVT Nyheter.

–Vi vill säkerställa att arbetsgivare inte begär att få se registerutdrag i fall då det saknas godtagbara skäl. När man har sonat sitt brott ska man få en andra chans. Vi vill att människor ska komma tillbaka till arbetsmarknaden, säger Hillevi Engström till SVT Nyheter.

Men det är inte första gången som frågan utreds. Den senaste statliga utredningen hette Integritetsskydd i arbetslivet och presenterades 2009. Då föreslogs en lag som stoppar arbetsgivare att kräva utdrag om det inte handlade om särskilda arbeten. Några beslut har dock inte fattats.

TCO menar att frågan borde ha varit löst vid det här laget.

-Det är beklagligt att regeringen inte har gått vidare med det förslaget, det var bra och balanserat, utan väljer att utreda frågan ytterligare en gång. Det här borde ha varit ordnat för flera år sedan, säger Samuel Engblom, TCO:s chefsjurist.

Utredningen ska vara klar i april nästa år.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum