×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Landsting bryter med tandvårdsbolag

2013-05-28, Tidningenvision.se

Västerbottens landsting avslutar samarbetet med privata Oral Care som bedrivit uppsökande tandvård för äldre. Landstinget anser att för få har fått den behandling de har rätt till.

2011 tecknade privata Oral Care och Landstinget Västerbotten ett tvåårigt avtal med möjlighet till ett års förlängning. Oral Care gör munhälsoundersökningar på äldre på särskilda boenden och i deras hem i Skellefteå, Umeå och ytterligare fem kommuner vid kusten.

Nu väljer Västerbottens landsting att avbryta samarbetet.

– Vi har valt att inte förlänga avtalet. Vi tycker att de har haft för dålig täckning. De har bara gjort undersökningar på 10 procent av dem som har rätt till det. I andra delar av landstinget sköter folktandvården den här verksamheten och de har betydligt bättre teckning, säger Karin Lundström (S) ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Oral Cares operativa chef Matts Tannerfeldt är förvånad över att landstinget avbryter samarbetet. Han säger att Karin Lundströms siffror inte stämmer.

– Vi har nått ut med munhälsobedömning till 77 procent av de berättigade som tackat ja, säger han.

Däremot säger han att Oral Care, liksom andra leverantörer, har problem att nå patienter inom LSS-kategorin.

– Där har vi haft en kontinuerlig dialog med landstinget för att komma tillrätta med problematiken, säger Matts Tannerfeldt.

Nu kommer folktandvården att ta över den uppsökande verksamheten i de sju kommunerna.

– Nu kommer vi naturligtvis att följa hur folktandvården hanterar det här, säger Karin Lundström.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum