×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Läkarsekreterares anmälan gav resultat

2013-05-06, Tidningenvision.se

De medicinska sekreterarna på Södertälje sjukhus slog larm om sin dåliga arbetsmiljö. Nu kräver Arbetsmiljöverket att arbetsgivaren åtgärdar bristerna.

För ett par år sedan gjorde Södertälje sjukhus en stor omorganisation. Man började också mäta och räkna antal tecken som de medicinska sekreterarna skriver.

Enligt Anette Bodén, medicinsk sekreterare och Visions avdelningsordförande, har kraven på att producera så mycket som möjligt skapat stress.  Det har också lett till fysiska problem eftersom de medicinska sekreterarna tvingas sitta klistrade vid terminalen 6,5 timmar om dagen.

Sjukskrivningstalet är högt bland de medicinska sekreterarna och sedan 2011 har så många som 13 slutat.

Tillsammans med sina kollegor anmälde Anette Bodén arbetsgivaren till Arbetsmiljöverket.

Arbetsmiljöverket har nu inspekterat arbetsmiljön och håller med de medicinska sekreterarna. Risken för ohälsa är stor för alla som arbetar på avdelningen och det kan leda till sjukskrivningar på sikt.

– Vi känner oss väldigt nöjda med deras svar. Sedan vet vi ju inte vad det blir av det här, men hittills är vi nöjda, säger skyddsombudet Susanna Wetell till Länstidningen Södertälje.

Sjukhusledningen måste nu undersöka tidspressen i arbetet, arbetsmängden som sekreterarna hinner med och möjligheter till rast och återhämtning. Senast den 10 juni ska sjukhuset redovisa vilka åtgärder man gjort.

– Många av de här åtgärderna har vi redan arbetat med. Men jag tror att det är jättebra att vi utvärderar det här. Vi är jätteangelägna om att alla ska ha en bra arbetsmiljö, säger Lena Kumlin, verksamhetschef på Södertälje sjukhus, till Länstidningen.

 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum