×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Lag ska tvinga kommuner ta emot flyktingbarn

2013-05-02, Tidningenvision.se

Det saknas 1 300 platser för ensamkommande flyktingbarn. Nu föreslår regeringen att kommunerna från och med nästa år ska tvingas att ta emot flyktingbarn.

Förslaget som stöds av Miljöpartiet innebär att Migrationsverket utan speciella skäl ska kunna placera ensamkommande flyktingbarn i vilken kommun som helst, rapporterar Sveriges Radios Ekot.

Idag är det frivilligt att ta emot flyktingbarn och ett 60-tal kommuner har inget avtal med Migrationsverket som under flera år haft svårt att hitta platser. Istället blir många barn kvar i transitboenden. I år väntas cirka 4 000 ensamkommande barn söka asyl och Migrationsverket uppskattar att det saknas ungefär 1 300 platser.

Den nya lagen planeras träda i kraft från årsskiftet.

SKL, Sveriges Kommuner och Landsting, har varit kritiskt till en tvingande lag. SKL vill bland annat att ersättningen till kommuner som tar emot barn ska höjas.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum