×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kuratorer kan få legitimation

2013-05-03, Tidningenvision.se

Regeringen har tagit ett första steg mot en legitimation för kuratorer inom hälso- och sjukvården. Socialstyrelsen har fått i uppdrag att utreda frågan och föreslå hur en utbildning skulle kunna se ut.

Frågan om legitimation för kuratorerna inom hälso- och sjukvården har varit på tapeten länge. Vissa förhoppningar knöts till behörighetsutredningen som presenterades 2010, men den särskilda utredaren Ann-Christine Tauberman slog fast att kuratorerna inte lever upp till kriterierna för legitimation eftersom det inte finns någon enhetlig utbildning för yrkesgruppen.

Men en övervägande del av remissinstanserna, bland annat Vision och Akademikerförbundet SSR, pläderade för legitimation och att en särskild utbildning för kuratorer tas fram.

Nu är det mycket som tyder på att det blir så. Regeringen har beslutat att Socialstyrelsen ska utreda behovet av en legitimation för kuratorer inom hälso- och sjukvården. Om ett sådant behov finns ska Socialstyrelsen föreslå hur den utbildning som ligger till grund för legitimationen ska se ut.

Kristina Folkesson, Visions socialpolitiska strateg, välkomnar regeringens beslut.

– Det finns goda skäl till att just kuratorer inom hälso- och sjukvården borde ha en legitimation. Att bedriva socialt arbete i en miljö där människor är i en situation som ofta innebär extrem utsatthet och inte sällan död ställer särskilda krav på professionalitet, säger hon.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum