×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kritik mot avknoppning i Stockholm

2013-05-30, Tidningenvision.se

Oppositionen i Stockholm är starkt kritisk till en avknoppning av hemtjänsten, där den nye ägaren på mindre än ett år gjorde en vinst på 1,9 miljoner.

Hemtjänstdistriktet i stadsdelen Björkhagen och Hammarbyhöjden överläts i fjol till en enhetschef för 1,5 miljoner. Nio månader senare hade det nya bolaget gjort en vinst på 1,9 miljoner kronor, skriver Dagens Nyheter.

– En slarvig hantering av våra gemensamma tillgångar, säger oppositionsborgarådet Roger Mogert (S) till DN.

Stockholms stad har tidigare fått hård kritik för att ha sålt verksamheter till ett underpris. Mest uppmärksammad var försäljningen av flera förskolor, samt av av två hemtjänstdistrikt där bolaget som tog över bara behövde betala för inventarierna och efter ett par år sålde verksamheten vidare med miljonvinster.

Sedan dess har den borgerliga alliansen lovat göra bättre värderingar av verksamheter som säljs. Finansborgarrådet Sten Nordin (M) håller med om att det finns frågetecken kring värderingen av hemtjänsten i Björkhagen och Hammarbyhöjden.

– Vi kanske måste ha två företag som gör värderingar i framtiden, säger han till DN.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum