×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Krav på mer kontroll vid upphandlingar

2013-05-24, Tidningenvision.se

Fler än hälften av kommunerna i Stockholms län kontrollerar inte alla underleverantörer vid upphandling. LO varnar för risken att skattefuskande företag anlitas.

Kommunerna i Stockholms län måste bli bättre på att granska de leverantörer de köper tjänster av. Det anser LO:s Stockholmsdistrikt efter en undersökning av rutinerna för upphandling.

Enligt enkäten, som besvarats av 23 av 26 upphandlingschefer, gör hälften av kommunerna löpande kontroller av att deras huvudleverantörer följer lagar och förordningar.

I till exempel byggbranschen är det vanligt att företag anlitar underleverantörer. Men enligt undersökningen är det färre än hälften av kommunerna som genomför kontroller av alla underleverantörer, som att de följer lagar kring till exempel arbetsgivaravgifter och skatt.

Kommuner som inte gör det riskerar att bidra till ekonomisk brottslighet, skriver LO i rapporten.

Sju av tio kommuner uppger att de skulle behöva mer resurser för att kunna göra bättre kontroller.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum