×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Krav på höjd säkerhet mot hot och våld

2013-05-06, Tidningenvision.se

Nyköpings kommun får böta om inte säkerheten för personalen på social- och samhällsbyggnadskontoren förbättras.

Det är Arbetsmiljöverket som lagt ett vite på 85 000 kronor bakom kravet på bättre säkerhet. Senast 1 september ska det finnas besöks- och mötesrum på samhällsbyggnadsavdelningen som är utformade så att anställda inte riskerar att skadas vid en hot- eller våldssituation. Till exempel ska det finnas reträttvägar och bra insyn i rummen.

På socialkontoret handlar kravet om bättre larm och larmrutiner för de som arbetar utanför kontoret, till exempel vid hembesök. Kravet är att personalen snabbt ska kunna kalla på hjälp vid en hot- och våldssituation och att det ska finnas rutiner för vad som händer när någon larmar.

– Det är jättebra. Vi har kämpat för detta länge utan att få någon respons från arbetsgivaren. Det är utmärkt att Arbetsmiljöverket lagt ett vitesföreläggande, säger Per Norrhäll, Visions avdelningsordförande i Nyköping.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum