×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Grönt ljus för bön som behandling

2013-05-31, Tidningenvision.se

Socialstyrelsen har för första gången gett tillstånd till ett HVB-hem att använda bön som en del av behandlingen av psykiskt sjuka. Behandlingshemmet drivs av frikyrkoförsamlingen Arken.

Församlingen Arken i Kungsängen utanför Stockholm driver bibelskola, helandecenter, skola och förskola. Snart också ett behandlingshem för personer med psykiska problem. Socialstyrelsen har gett församlingen tillstånd att öppna ett behandlingshem, Sjöhamra, som vilar på kristen grund. Det skriver tidningen Dagen.

Behandlingen kommer att vila på flera ben: dels individuell behandlingsplan och psykiatriskt stöd, behandling och medicinering, dels andligt inriktad själavårdsbehandling. Personalen kommer att genomföra bibelläsning och förbön med patienterna.

–Det vore diskriminerande om vi nekade dem tillstånd på grund av det kristna innehållet. Vi tar beslutet på helheten, om individen kan få den hjälp som den behöver. Och i det här fallet har vi bedömt att innehållet är tillräckligt, säger Socialstyrelsens utredare Abit Dundar, till Dagen.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum