×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Göteborg och byggbolag i tvist om upphandling

2013-05-02, Tidningenvision.se

Fyra byggföretag som fick sina anbud förkastade vann över Göteborgs stad i domstol. Kommunen tyckte att anbuden var oseriöst låga men Förvaltningsrätten gav byggbolagen rätt. Nu överklagar staden domslutet.

Kommunens upphandlingsbolag tyckte att anbuden från de fyra västsvenska byggbolagen var onormalt låga och bedömde dem som oseriösa, rapporterar Sveriges Radio P4 Göteborg.

När företagen inte vann upphandlingen överklagade de till Förvaltningsrätten. Rätten kom fram till att kommunen gjort fel då det inte fanns tillräckliga skäl att förkasta anbuden.

Göteborgs stad överklagar nu domen till kammarrätten och hänvisar till byggbranschens uppgifter om företagens kostnader om de följer lagar och avtal. För låga priser kan tyda på svartjobb eller andra oegentligheter.

Stadens upphandlingsbolag hänvisar också till stickprov som har visat att de aktuella företagen tidigare fakturerat för många arbetstimmar och extrakostnader för tjänster som ingått i avtalet.

– Problemet är att de inte levererar till avtalade priser, utan man har tilläggsfaktureringar där man lägger till andra kostnader, säger Göran Brunberg, upphandlingschef på stadens upphandlingsbolag, till P4 Göteborg.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum