×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Föräldravänligare avtal för bostadsbolag

2013-05-07, Tidningenvision.se

Fler betalda vab-dagar och möjlighet att växla semesterdagstillägg mot lediga dagar. Det är några av förbättringarna i Visions nya kollektivavtal för anställda i kommunala fastighetsbolag.

Nu är Visions nya centrala avtal med arbetsgivarorganisationen Fastigo klart. Det berör 2 300 medlemmar som arbetar som förvaltare, chefer, ekonomer, fastighetstekniker, ingenjörer, bovärdar och administrativ personal på kommunala fastighetsbolag.

–Vi är mycket nöjda med det nya avtalet. Det innehåller många förbättringar, i synnerhet för föräldrar, säger Karl Lundberg, ombudsman på Vision.

Det nya treåriga kollektivavtalet är liksom tidigare avtal sifferlöst, det vill säga saknar angivna nivåer för löneökningen.

–Vi har riktigt bra erfarenheter av detta. Löneutvecklingen har varit god senaste avtalsperioderna, säger Karl Lundberg.

Tidigare har föräldrar haft rätt att vara hemma och vårda sitt barn fem dagar per år med full lön från arbetsgivaren. Nu har det utökats till 10 dagar.

–Denna rättighet är unik. Avtalet följer Försäkringskassans regler vilket innebär att dagarna kan lämnas över till andra, till exempel en mormor.

En annan förbättring är att anställda, både män och kvinnor, får rätt till att besöka mödravårdscentral på betald arbetstid.

Föräldralönen (föräldrapenningtillägget), som betalas ut i sex månader, kommer från och nu kunna plockas ut när som helst under en 4-årsperiod.

Några andra nyheter:

*Skärpta krav på hur löneprocessen ska gå till lokalt.

*Möjlighet att växla semesterdagstillägg mot lediga dagar.

*Tidsbegränsade anställningar kan sägas upp.

*Förbättrade villkor för fackligt förtroendevalda, det ställs högre krav på arbetsgivaren att inkludera förtroendevalda, till exempel när det gäller kompetensutveckling.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum