×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

För segt stöd till unga arbetslösa

2013-05-14, Tidningenvision.se

Det räcker inte med att lära unga arbetslösa skriva cv och själva söka jobb. Arbetsförmedlingen måste bli bättre på att konkret tipsa om jobb och ordna kontakter med arbetsgivare, anser Riksrevisionen.

Stödet till unga arbetslösa kan bli bättre, konstaterar Riksrevisionen i en granskning av Arbetsförmedlingens insatser.

För det första tar det för lång tid. Granskningen visar att de flesta insatser sker först efter 3-4 månader, när den arbetslöse börjat delta i Jobbgarantin.

För det andra handlar de insatser som ges främst om att motivera unga att söka och få ett arbete. Mer sällan får de individuellt stöd, tips om lämpliga jobb och praktikplatser att söka, eller hjälp till kontakter med arbetsgivare.

Undersökningen visar att drygt 40 procent av ungdomarna som var inskrivna aldrig hade fått tips om jobb eller praktik.

–Det kan vara bra att få erfarenhet om hur man skriver ett cv eller söker jobb. Men det är också väldigt viktigt att unga som inte har egna nätverk får hjälp att komma i kontakt med en arbetsgivare. Det finns en risk att för mycket motiverande aktiviteter kan vara fördröjande, säger riksrevisor Gudrun Antemar.

Förutom Arbetsförmedlingen har också kommunerna möjlighet att ordna insatser om det handlar om unga upp till 25 år som får socialbidrag på grund av arbetslöshet. Och där kan insatserna gå snabbare. 66 procent av de kommuner som deltagit i Riksrevisionens undersökning uppger att de erbjuder insatser till unga innan de kvalificerat sig för Jobbgarantin. Och 80 procent uppger att de erbjuder praktikplatser.

Riksrevisionen tycker att regeringen ska undersöka om regelverket kring jobbgarantin hindrar att arbetssökande unga får snabb hjälp att hitta jobb. Dessutom föreslås att Arbetsförmedlingen träffar överenskommelser med kommunerna om praktikplatser för unga.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum