×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler utrikes födda på fackliga uppdrag

2013-05-03, Tidningenvision.se

En av tolv förtroendevalda i Vision är född utomlands. Det visar en ny mätning som Statistiska centralbyrån har gjort åt Vision.

Från år 2000 till 2012 har andelen utrikes födda bland Visions förtroendevalda ökat från 5,1 procent till 8,3 procent. Det innebär att andelen utlandsfödda med fackliga uppdrag nu är nästan lika stor som andelen medlemmar som är födda utomlands. Underrepresentationen har sedan år 2000 minskat från 3 till 1 procentenhet. I Skåne och Stockholm finns nu ingen underrepresentation alls.

 - Vi är mycket glada över att ha lyckats rekrytera såväl fler förtroendevalda som fler medlemmar som är födda utomlands. Vision arbetar för att öka den etniska mångfalden och integrationen i arbetslivet och i samhället och jag är stolt över att glappet i vår egen organisation fortsätter att minska, säger Visions förbundsordförande Annika Strandhäll i en kommentar till undersökningen.

Bland dem som har de tyngsta förtroendeposterna i Vision är glappet lite större. 7,2 procent av dem som är ordförande i Visions avdelningar eller klubbar är utrikes födda.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum