×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler blir sjuka av jobbet

2013-05-30, Tidningenvision.se

Antalet anmälda arbetsolyckor och arbetssjukdomar ökar för tredje året i rad. Men antalet dödsolyckor minskar. Det visar Arbetsmiljöverkets statistik för 2012 som presenteras i dag.

Antalet anmälda arbetsskador ökade under år 2012. Det gäller alla typer av arbetsskador utom olyckor på väg till och från arbetet.

Totalt anmäldes 31 000 arbetsskador med sjukfrånvaro. Motsvarande siffra för år 2011 var 29 000.  Antalet dödsolyckor går däremot ned. Förra året inträffade 45 dödsolyckor, 12 färre än 2011.

Även anmälda arbetssjukdomar ökade från 9 800 år 2011 till 10 300 år 2012. Drygt var fjärde anmälan om arbetssjukdom är orsakad av organisatoriska eller sociala faktorer. Det handlar ofta om för mycket arbete eller för hög arbetstakt. Det kan också bero på problem i relationerna på arbetsplatsen som mobbning, utfrysning och trakasserier.

Arbetssjukdomar som orsakas av organisatoriska eller sociala faktorer är vanligast inom näringsgrenar som socialtjänstens vård och omsorg, offentlig förvaltning, utbildning samt kultur, nöje och fritid.

– Den här utvecklingen måste brytas. Arbetsgivarna som har huvudansvaret för arbetsmiljön måste ta de här signalerna på fullaste allvar, säger Arbetsmiljöverkets generaldirektör Mikael Sjöberg i ett pressmeddelande.

Läs hela rapporten här.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum